Faina de naut

Descriere

Năutul este o leguminoasă din familia fasolei şi, întocmai ca boabele de fasole, cele de năut înglobează o serie de nutrienţi benefici sănătăţii. Năutul a fost considerat multă vreme un ingredient al sărăciei, fiind asociat cu celebrul nechezol care ţinea loc de cafea în perioada comunistă. Însă, nechezolul era făcut din boabe prăjite de ovăz, nu de năut. În realitate, năutul este un aliment minune, recomandat cu căldură de nutriţionişti pentru o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Folosit încă din antichitate ca medicament, şi astăzi năutul este pe lista legumelor cu mare efect terapeutic. Protejează inima, îi ajută pe diabetici, este un elixir al vieţii de cuplu şi, nu în ultimul rînd, datorită bogăţiei de proteine, este ideal în lupta cu kilogramele. Aşadar, să redescoperim năutul, cunoscîndu-i cele mai utile recomandări în sănătate, dar şi în gastronomie, celebrul humus avînd la bază boabe de năut.

Cura cu năut este ideală în primul rînd peroanelor care suferă de diabet. Indexul glicemic al năutului este foarte scăzut, avînd valori între 28-32, ceea ce presupune o digestie uşoară a carbohidraţilor. Acest proces asigură scăderea şi creşterea lentă a nivelului de zahăr din sînge, ajutînd la o energizare mai eficientă a organismului şi la controlul apetitului. Astfel, năutul previne creşterea prea rapidă a nivelului de zahăr din sînge imediat după masă, fiind de folos persoanelor hipoglicemice. Studiile ştiinţifice au demonstrat că năutul corectează excesul de colesterol şi trigliceride din sînge şi previne diabetul. În digestie, năutul este ideal, ajută intestinele să-şi mărească volumul, prevenind astfel constipaţia şi alte probleme neplăcute, chiar şi cancerul de colon. Un studiu efectuat în SUA a dovedit că bolile de inimă pot fi prevenite cu ajutorul unei diete bogate în năut. Acest lucru se datorează conţinutului de flavonoide cu rol antioxidant (quercetina, kemferol, miricetina) şi de fenoli (acidul ferulic, clorogenic, cafeic, vanilic). Antioxidanţii sînt concentraţi mai ales în învelişul exterior al boabelor, nivelul acestora fiind mai pregnant în soiurile închise la culoare. Mai mult, s-a constatat ca năutul este diuretic, antiseptic urinar, vermifug.

Faina de naut se poate folosi la pentru paine, produse de panificatie, turte, supe, ciorbe, creme impreuna cu alte tipuri de faina.

PRODUCATOR: SOLARIS PLANT

PRETUL CONTINE TVA

Dibetmag a fost incrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 22489.
produse alimentare produse alimentare Ghidul tau autentic de shopping. Viziteaza magazinul Diabetmag.ro pe ShopMania