Despre efectul hipoglicemiant al scorțișoarei

Descriere

Folosit cu precădere în bucătăria mediteraneană, acest delicios condiment face mai mult decât să dea gust bun mâncării. Un studiu recent a scos la iveală că scorţişoara are şi importante beneficii pentru sănătate, reducând riscul de afecţiuni cardiovasculare şi diabet. Din acest motiv, specialiştii spun că scorţişoara ne poate ajuta să prevenim astfel de boli, prin simpla includere a ei în dietă. Mai exact, cercetătorii americani de la ”Centre for Applied Health Sciences” (Ohio) au descoperit că extractul de scorţişoară conţine antioxidanţi importanţi, ce diminuează şansele de a face vreuna dintre cele două boli cu până la 23%. Mai mult, aceasta creşte rezistenţa la insulină, hormonul secretat de pancreas pentru a regla nivelul de zahăr din sânge. Experţii şi-au propus acum să demareze o cercetare mai amplă, pentru a vedea dacă şi sucul de scorţişoară are acelaşi efect benefic, de reducere a stresului oxidativ şi a glucozei la diabetici şi obezi.

                                                                                                                                                                                                                              Sursa: Daily Mail

Dibetmag a fost incrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 22489.
produse alimentare produse alimentare Ghidul tau autentic de shopping. Viziteaza magazinul Diabetmag.ro pe ShopMania