Budinca de dovlecei

Descriere

Ingrediente:

400 gr dovlecei

200 gr branza de vaci

100 ml lapte

20 gr unt

20 gr faina

2 ouă

5 gr pesmet

1 lingura cu patrunjel tocat

1 lingura cu ardei gras tocat

 Sare

Fierbe laptele la foc mic. Dupa ce a dat in primul clocot, adauga faina dizolvata in putina apa rece si amesteca  energic pana se ingroasa. Lasa-l sa se raceasca, apoi incorporeaza oualae batute cu un praf de sare, branza, patrunjelul,  ardeiul gras si dovleceiul taiat cubulete si oparat  separat in apa cu sare. Compozitia astfel obtinuta, toarn-o in forme unse cu unt si tapetate cu pesmet. Coace la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.

Dovleceii sunt o adevarata sursa de vitamine, iar studile au aratat ca banala leguma contribuie la scaderea nivelului de zahar din sange, fiind mai eficient dacat un medicament hipoglicemiant. 

Dibetmag a fost incrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 22489.
produse alimentare produse alimentare Ghidul tau autentic de shopping. Viziteaza magazinul Diabetmag.ro pe ShopMania