3 căni de ceai reduce riscul apariției diabetului cu 25%

Descriere

Cei care beau des ceai și cafea au un risc mai mic de a dezvolta diabet zaharat de tip II, concluzionează un studiu britanic  publicat recent.

Cercetătorii au analizat 18 studii separate, care au inclus aproape 500.000 de oameni. Această analiză a aratat ca persoanele care beau trei sau patru cane de cafea sau ceai pe zi își reduc riscul de diabet de tip II cu 25 % sau chiar mai mult. Aceeași cantitate de cafea decofeinizată a avut un efect și mai bun. A redus riscul apariției diabetului cu 30%.

Diabetul de tip II se manifestă de obicei după vârsta de 40 de ani  atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau atunci când insulina nu funcționează corect.   Diabetul de tip II este tratat cu un regim alimentar sănătos, activitate fizică minim 30 de minute pe zi și medicamentație corectă.

Dacă  rezultatele cerectării se adeveresc, medicii pot începe să consilieze bolnavii la consum de cafea și ceai de minim 3 căni pe zi. Cercetătorii  au declarat că fiecare ceașcă suplimentară de cafea sau ceai consumate intr-o zi reduce riscul de diabet zaharat cu 7%.

Dibetmag a fost incrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 22489.
produse alimentare produse alimentare Ghidul tau autentic de shopping. Viziteaza magazinul Diabetmag.ro pe ShopMania